KSK Singidunum
Вести: Svim budućim članovima želimo dobrodošlicu, želimo da postanete deo nas, dobrodošli na druženje. A starim članovima, još aktivnim, veliko hvala što su pomogli da kao klub postojimo i dopustili nam da uživamo u njima i njihovim ljubimcima.

*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.
Да нисте изгубили свој активациони e-mail?
баЕаПб‚аЕаМаБаАб€ 06, 2010, 01:09:02

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Гласање
Питање: Cime hranite svoje pse?!
Granulama - 7 (58.3%)
Jedu ostatke od rucka - 0 (0%)
Kuvam im posebnu hranu - 1 (8.3%)
Kombinujem im granule i kuvanu hranu - 4 (33.3%)
Nista od navedenog - 0 (0%)
Укупно гласова: 12

Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Cime hranite svoje pse?!  (Прочитано 1397 пута)
Admin
Administrator
Члан
Поруке: 63

« послато: б˜бƒаЛ 20, 2009, 11:28:28 »

Ja mojim psima kombinujem granule (Bento K.) i kuvanu hranu koju spremam spec. samo za njih.
« Последња измена: б˜бƒаЛ 20, 2009, 11:31:24 Admin » Сачувана
Srdjan V
Заслужни члан
Поруке: 190

« Одговор #1 послато: б˜бƒаЛ 20, 2009, 12:12:17 »

Granulama i to Bento Kronen Maxi Regular, mada ponekad dobije suv hleb, sveže meso od junećeg buta, mladi sir, papaline, grkljane ali ovo je jako jako retko.
Сачувана
Andryana
Заслужни члан
Поруке: 366

« Одговор #2 послато: б˜бƒаЛ 20, 2009, 04:15:41 »

Samo granule

Kaya i Goliatt Pedigree German Shepherd
Dounya Senior 8+
Сачувана

Andryana, Dounya, Kaya & Goliatt
Srdjan V
Заслужни члан

« Одговор #3 послато: б˜бƒаЛ 20, 2009, 08:06:13 »

http://www.delpontebianco.co.yu/boxerforum/index.php?topic=1434.0 na ovoj stranici foruma (na ovaj forum na žalost morate da se učlanite da bi ste čitali tekstove) dosta toga piše o ishrani pasa. Iskopiraću samo jedan deo koji je postavio člna tog foruma EVA

Цитат
Vidjeh da još nema ove teme pa reko da nešto napišem.....
Mi svoje pse hranimo vec skoro pet godina iskljucivo sirovom hranom. Isprva smo kupovali od jednog covjeka, ali sam uz neka dodatna istraživanja i saznanja s fakulteta te savjete ljudi koji vec dugi niz godina hrane sirovom hranom zakljucila da moram sama pripremati hranu za svoje pse jer jedino tako tocno znam što i koliko cega ide u odredeni obrok. Sada ju pripremam za svoje pse i pse nekoliko prijatelja koji su takoder vrlo zadovoljni.
Obroci mojih pasa sastoje se od sirove piletine, puretine (uglavnom vratovi i leda), govedine (mišic, predželuci, jetra, grkljani, jednjaci, bubrezi), konjetine (mišic), jedanput su cak pojele cijeloga zeca kojeg je poznanikov pas zatamanio na livadi Cheesy svaka pola Wink , ponekad im se posreci pa ulove miša ili voluharicu na livadi Grin S vremena na vrijeme dobiju i sirovo jaje, srdelice, papaline, jogurt, svježi sir, pokoju vocku (jabuka, banana, kruška..) i vrlo malo povrca (uglavnom mrkva), kad su kod bake u dvorištu glodu kosti... A kao poslastica najdraža im je sušena jetra ili tvrdi sir.
Izuzetno sam zadovoljna s ovakvom prehranom i nikada im više ne bih priuštila da jedu dehidrat ili još gore konzervu, makar nam oduzme rezanje i pakiranje jedan ili dva citava dana u mjesecu. Psi su puno vitalniji, zdraviji - nismo uopce bili kod veterinara otkad hranimo sirovom hranom, osim na cijepljenja, iskoristivost hrane je izuzetna - izmet je mali, kompaktan, bez izrazitog mirisa, štenci iz našega drugog legla, koji su od prvoga obroka bili na sirovoj hrani, daleko su brže i ljepše napredovali od onih iz prvoga koji su othranjeni dehidratom. Isto je tako razlika bila vrlo uo?ljiva na štencima koje su njihovi novi vlasnici nastavili hraniti sirovom hranom i onih koji su prešli na dehidrat - psi hranjeni sirovom hranom imaju puno snažniji i razvijeniji kostur, a sukladno tome i mišicna masa im je puno izraženija i veca. ...

Ovo su prijevodi dva clanaka Dr.Morgensa Eliasena, kemicara s više od trideset godina iskustva kao instruktora, predavaca i osnivaca sustava edukacije u radu s psima, njihovim vlasnicima, trenerima i veterinarima holistima.

ZAŠTO KUHANJE HRANE MOŽE IZAZVATI ALERGIJE I NEISHRANJENOST...

Je li itko ikada vidio vuka da sjedi uz logorsku vatricu i kuha hranu?

Kada zagrijavamo hranu, drasticno mijenjamo njezin kemijski sastav. Ljudi kuhaju hranu jer žele jesti ono za što biološki nisu programirani. Ne možemo probaviti sirovo meso - ali možemo se nositi s kuhanim...

Psi su karnivori. Oni su programirani za probavljanje sirovog mesa - i ne nose se dobro s kuhanom hranom.

Razumijevanje kemije probave

Proteini su ogromne molekule - tisuce spojenih atoma. Toliko su veliki da ne mogu proci crijevnu semipermeabilnu membranu i uci u krvni sustav. Najprije se moraju razbiti na manje molekule, katkad na same temeljne jedinice - amino kiseline (tipicno 10-100 atoma). Medutim, najcešce digestija ne ide tako daleko. Tijelo ne može izgraditi sve iz amino kiselina. "Proteinske frakcije" nastale probavom vrlo su fin kompromis izmedu cijelih proteinskih molekula (koje su prevelike i suviše kompleksne da bi bile iskoristive) i jednostavnih amino kiselina (koje su premale i prejednostavne da bi bile iskoristive).

Te "proteinske frakcije" (tipicno nekoliko stotina atoma) su vrsno vrlo jedinstvene. Predstavljaju vrlo delikatnu ravnotežu izmedu hranjivih tvari koje tijelo treba i može iskoristiti te specificnih kemijskih reakcija omogucenih od strane enzima u želucu, kada imaju pristup prirodnoj hrani.

Enzim možemo promatrati kao "ruku" koja uzme odredeni dio velike molekule i isti od nje otkine. Taj dio postaje "proteinska frakcija" s vrlo jedinstvenom kemijskom strukturom. Enzim nastavlja tu radnju sve dok protein više ne sadrži dio koji bi enzim uhvatio.

Postoje tisuce enzima. Svaki je jedinstven. Svaki napada odredeni dio proteina. Svaki enzim mora pronaci svoj par da bi mogao "rastrgati" molekulu proteina.

Potpuni efekt djelovanja enzima jest da rastavljaju proteine na njihove "frakcije" koje su dovoljno male da se u crijevima mogu apsorbirati i transportirati krvlju, ekstremno su specificni i potpuno prilagodeni onome što tijelo treba. Svaki enzim stvara vlastitu "frakciju" iz adekvatnog izvora hrane. Ukoliko izvor hrane nije adekvatan, enzim ne može proizvesti ništa, iako se cini da hrana sadrži "sve osnovne hranjive tvari" u formi svih potrebnih amino kiselina.

Grijanje proteina - razbijanje strukture

Na neki nacin, enzimski procesi su slicni onima koji se dogadaju pri zagrijavanju proteina. Toplina opcenito znaci "pribavljanje molekularne energije". Proteinske molekule apsorbiraju tu energiju kretanjem. Tresu se i rotiraju. Više topline znaci brže kretanje.

Kada pocnete tresti i vibrirati ogromnu, "nespretnu" molekularnu strukturu poput proteina, ona ce se doslovce raspasti! Kada te dijelove ohladite, oni se ponovno ne spajaju jer su se rastavili jedan od drugoga... otuda ireverzibilna promjena strukture nastale kuhanjem.

Mnogi dijelovi nastali procesom zagrijavanja nece biti dovoljno mali da bi se apsorbirali u crijevima i otišli u krv. Drugi ce zadržati dijelove koje mogu barem djelomicno obraditi neki enzimi. Neki ce cak biti identicni onima koje bi enzimi proizveli, ali to je rijetka iznimka.

Sve te frakcije mogu još uvijek do odredene mjere biti korisne tijelu. Ono može pronaci nacine iskorištavanja "neobicnih" frakcija ukoliko su identicne onima proizvedenim enzimskim procesima. No, to može uzrokovati odredeni stres.

Problem je u tome da mješavina proteinskih frakcija proizvedenih kuhanje i enzimskom probavom NIJE ista kao ona nastala iskljucivo enzimskom probavom.

Zabilježeno je da nedostaje nekoliko vitalnih komponenti (barem 30 kemijski poznatih proteinski frakcija zvanih "karike koje nedostaju" identificirano je kao vitalne za pse kao što su vitamini za nas - a te "karike koje nedostaju" nisu pronadene ni u jednom termicki obradenom mesu).

Zašto neki psi dobiju alergije od kuhane hrane?

Ima i komponenti koje ne odgovaraju tjelesnom metabolizmu, ali su dovoljno male pa se apsorbiraju u krv. Te tvari mogu biti alergeni!

Rizik se posebno povecava jer termicki procesi stvaraju mnoštvo proteinski frakcija koje su identicne te se zato pojavljuju u velikim koncentracijama. Te su koncentracije velike u usporedbi s onim cime se tijelo može nositi, što se tice njegove sposobnosti da se nosi s neadekvatnim proteinima. Ne treba puno da se prijede ona granica imunosnog sustava nakon koje tu tvar doživljava kao opasnost - i imate proboj alergije kao rezultat hranjenja kuhanim mesom, a ustvari je to ništa drugo do pretjerana reakcija imunosnog sustava prema stranoj supstanci s kojom se ne može nositi na nijedan drugi nacin.

Koagulacija

Još je jedna velika razlika izmedu sirove i kuhane hrane. Mnogi ce se proteini prilikom zagrijavanja ne samo raspasti na manje dijelove, vec ce se ti manji dijelovi u odredenim slucajevima medusobno spajati i tvoriti supstance slicne plasticnim polimerima. Na taj nacin originalni je protein pretvoren u drugu ogromnu makromolekulu koja može i ne mora biti pogodna za prihvat enzima.

Do istoga procesa može doci dehidracijom hrane.

Klasicni primjeri su jaje i krv. Kada se zagrijava, jaje koagulira u cvrstu tvar koja još uvijek sadrži mnoge originalne gradivne elemente sirovog jajeta, ali ne sve. Povrh svega, struktura mu se potpuno promijenila zbog polimerizacije i ne postoji nacin da se originalno sirovo jaje dobije nazad.

S krvlju je slicno, no ovdje je koagulacija uzrokovana kombiniranim efektom dehidracije i izloženosti kisiku u zraku. Kao što sve majke znaju, mrlje od krvi ne postaju ponovno vodene kada pokušate dodati vodu.

Složeni u?inak svega navedenoga

Termicka dekompozicija ce imati i pozitivne ucinke: doslovce ce neke dijelove probave uciniti lakšima i manje zahtjevnima za enzime pošto smo kuhanjem obavili dio posla i rastavili velike molekule u hrani, no cijena je danak u dostupnim hranjivim tvarima i produkciji nekih koji uopce nisu adekvatna hrana. Za ljude, koji nisu stvoreni kao karnivori, ovo je odlicna vijest - to nam omogucava da jedemo meso! No, za psa, koji je stvoren da jede sirovu hranu, to je potpuno destruktivno.

Koagulacija sama može objasniti zašto odredeni hranjivi sastojci "nestaju" kada kuhamo hranu. No, ta dva tipa procesa oba rade u tom smjeru. Osobno vjerujem da je kombinacija ta dva procesa ono što stvara cjelokupni efekt.

Zakljucak bi trebao biti ocit: Ne kuhajte hranu svojim psima!

KORISTITI ILI NE ŽITARICE U PSECOJ PREHRANI?

Mesojed ili svejed?

Ove klasifikacije nacinjene su od strane covjeka. One mogu izazvati konfuziju pri rigidnom pokušaju primjene. Dostajat ce vam spoznaja o velikim razlikama pseceg i ljudskog gastro-intestinalnoga trakta. Nije bitno jesu li oboje u spektru “svejeda” ili je pas pravi “mesojed”.

Postoji samo jedan autoritet na koji se možemo osloniti: Canis lupus, vuk – na nacin na koji bi se hranio u prirodnom okruženju. Genetske razlike izmedu pasa i vukova nisu vece od onih medu europeidima i negroidima.

Stoga bi jedina filozofija hranjenja pasa, koja ima smisla, bio pokušaj približavanja nacinu na koji Majka Priroda hrani vuka. Loša vijest je da to ne možemo provesti savršeno – vecina ljudi jednostavno nema sastojke citavoga živog plijena… a ne želite dati svome psu prirodni poticaj da jede svo bilje koje treba: izgladnjivanje…

Korištenje žitarica u komercijalnoj hrani

Postoji mnoštvo mocnih razloga zašto hraniti žitaricama:

1)   Proizvodi od žitarica daleko su najjeftiniji izvori energije.

2)   Proizvodi od žitarica i velik udio kompleksnih ugljikohidrata generalno se smatraju zdravima za ljude i lako je (ali potpuno neispravno) zakljuciti iz toga da su dobri i za naše pse.

3)   Neki psi ce dobiti na kilaži (poželjno za neke ljude) kada se hrane žitaricama.

4)   Mnogi psi cini se vole proizvode od žitarica kao što djeca vole slatkiše.

5)   Doima se da mnogi psi dobro podnose znatne kolicine žitarica u prehrani – barem 7-10 godina… Nemoguce je dokumentirati u pojedinom slucaju da je žitarica bila ta koja je onemogucila jetru ili bubrege da žive dodatne 3-4 godine…

6)   Hranjenje manjim kolicinama žitarica kao dodatkom nije pokazalo štetan ucinak, isto tako, nikada nije napravljena neka veca studija koja bi pokazala da vec i neznatne kolicine žitarica u psecoj prehrani mogu direktno biti povezane s specificnim problemima nekoga psa.

Medutim, evo i nekoliko dobrih razloga zašto pse ne bi trebali hraniti žitaricama:

1)   Nijedan kanid u prirodi nema pristup žitaricama kao znacajnom izvoru hrane, osim malih poluprobavljenih kolicina koje dobiju jeduci citave glodavce.

2)   Žitarice su uglavnom gradene od složenih ugljikohidrata – grupe hranjivih tvari koje psi jednostavno ne trebaju. No, psi mogu pretvoriti te ugljikohidrate u energiju te ih tako u krajnjoj liniji zamijeniti mastima koje inace puno bolje iskorištavaju.

3)   Znacajne koncentracije ugljikohidrata u pojedinacnom obroku mogu ozbiljno ugroziti kemiju probavnih procesa povecavajuci pH do te mjere da je digestija sirove hrane neucinkovita. Do toga ce doci kada je koncentracija ugljikohidrata u obroku 10% ili više.

4)   Mnogi psi ce izgubiti višak kilograma kada se ne hrane žitaricama – a neki ce cak izgubiti na kilaži kada se hrane s nešto žitarica.

5)   Proizvodi od žitarica, pogotovo peceni ili kuhani, ostavit ce plak na zubima. Psi nemaju u slini enzime potrebne za cišcenje zubi od ugljikohidrata (ljudska slina iste sadrži).

6)   Psi koji se umjesto sirovom hrane dehidriranom hranom imat ce životni vijek smanjen za 30%. Dehidrat obicno sadrži 70% proizvoda od žitarica…

7)   Vecina pasa, sa zdravstvenog stanovišta, puno bolje stoji bez imalo žitarica u prehrani. Nikada nisu zabilježeni štetni ucinci kod pasa koji ne dobiju žitarice.

Gdje bi se žitarice uklopile u prirodnu prehranu

Zamka je u tome da psi kratkorocno zapravo mogu prili?no dobro živjeti na obroku koji je gotovo isklju?ivo sastavljen od žitarica! Vrijednost toga može biti kod bolesnih pasa, ciji je želudac osjetljiv (održavanje razine pH oko neutralne puno je manje stresno od snižavanja na jako kisele razine). Isto tako, za štence koji su premladi da bi sami, bez prethodnog petprobavljanja roditelja, probavljali sirovu hranu. Konacno, radni psi koji brzo sagorijevaju energiju (anaerobni treninzi) takoder mogu dobro podnositi žitarice u prehrani, no, za žitarice, kao standardne komponente uobicajene prehrane, ne bi trebalo biti mjesta.
Сачувана
Admin
Administrator
Члан

« Одговор #4 послато: б˜бƒаЛ 20, 2009, 08:20:41 »

Slazem se da psi treba da jedu sirovu hranu, pretezno meso. Ali koliko para bi smo trosili na njihovu ishranu?
Mislim da nema pravila kada je ishrana u pitanju da li ce pas duze ziveti. Znam ljude koji svojim psima nikad nisu dali granule nego ostatke svog rucka ili posebno spremljenu hranu za njih i ziveli su po 14-15god. A skoro da ne znam nikoga ko je psu davao granule i da je pas ziveo duze od 10god.
Сачувана
Srdjan V
Заслужни члан

« Одговор #5 послато: б˜бƒаЛ 20, 2009, 08:38:53 »

Pa mislim da ako pas treba da jede 5% od ukupne svoje mase (npr. pas od 40 kg bi terbao da jede dnevno 2kg spremane hrane) da je to poprilično skupo. Daću vam listu hrane i pored cene iste (ovako još nisam hranio psa, a o ovoj listi sam postavio pitanje na forumu za boxere zbog velike količine proteine, da ne bi štetno delovala možda na organizam) pa vi sami zračunajte kolko bi to izašlo mesečno:
 - Juneći but 1kg - 520.00din
 - Ella sir (mladi sir 0% masti i 12% proteina na 100gr) 450gr - 132.00din
 - Jaje (belance samo) 1kom - 10.00din
 - Tunjevina (Mistral komadići) 185gr - 70.00din
 - Šargarepa
 - Pirinač
 - ....

Usput mislim da o ovoe bi trebalo da najviše znaju odgajivači nemačkih ovčara, barem sam ja stekao takav utisak dok sam išao na dresuru sa psom.  Зеленко Zbog ispada sa VUČIJAK u prostoriji u kojoj je smo sedeli je zavladala mrtva tišina, bilo je dramatično kao na filmu i tada sam dobio upozorenje da pse koji one drže nisu VUČIJACI već NEMAČKI OVČARI i od tada se toga i držim Зеленко

Šalu na stranu ali stvarno mislim da oni to najbolje znaju, imaju najviše iskustva, kao i ljudi koji drže i spremaju pitove za borbe (moraću da se ogradim odmah od borbi pasa i da kažem da ne podržavam iste).
Сачувана
Srdjan V
Заслужни члан

« Одговор #6 послато: б˜бƒаЛ 20, 2009, 08:54:20 »

Da dodam još nešto što se tiče granula.
Sva imena kao što su Rpyal Canin, Eukanuba, Hill's... proizvode hranu za svako tržište ili tržišta posebno, tako da je i kvalitet za svako tržište drugačiji, pa odmah možete predpostaviti da ja za naše tržište standard proizvodnje granulirane hrane od ovih i sličnih jakih proizvođača među najlošijim, za nas.
Među kvalitetnim proizvođačima, koji proizvode granuliranu hranu za sva tržišta po istom receptu i standardu su Bento Kronen i Belcando. Ko je iz beograda Belcando može da nađe u PET - CENTRU, a za Bento Kronen ne bi trebalo da bude nekih većih problema da se nađe u nekom ozbiljnije malo opremljenom pet - shopu.
Bento Kronen je belgijski, a Belcando je nemački. Bento Kronen proizvodi hranu uz konsultacije sa veterinarskim fakultetom (belgijskim) i uz pomoć njih su pravili i recepturu.

Po nekim odgajivačima, čitajući razne tekstove na ovu temu, po različitim forumima, najbolje se hvali Belcando, a odma za njom u stopu ide Bento Kronen.

Ja Bento Kronen Maxi Regular plaćam 4725.oodin za džak od 15kg i imam besplatnu dostavu do kuće. Belcando je nekih možda 500.00 din skuplji. Sve u svemu obe hrane su jeftinije od Royal Canina i kvalitetnije su od njega, tj. od onoga koji se prodaje na našem tržištu. Ako je neko putovao van granica naše zemlje i imao priliku od oseti miris napolju ovih granula i mirs onih koje se kod nas uzimaju, mogao je da primeti razliku. Ja sam bio u mogućnosti da vidim razliku kod Hill's hrane. Moja devojka hrani svog škotskog ovčara sa njom i na poklon joj je tetka dopremila jedan džak iz Ciriha iz Švajcarske, miris je bio različit.
Сачувана
Delta
Moderator
Заслужни члан
Поруке: 225

« Одговор #7 послато: аНаОаВаЕаМаБаАб€ 21, 2009, 11:53:54 »

BELCANDO Finest-Croc - snaucerke
BEWI DOG Puppy – "veliki"

... i izuzetno smo zadovoljni!

Bewi dog je takodje hrana koja je ista na svim trzistima. Naime, isti je proizvodjac kao i Belcando, ali su u pitanju dve proizvodne linije: Bewi dog – premium hrana i Belcando – super premium hrana. Vise informacija se moze naci na: http://www.bewital-petfood.de/
Сачувана

If it`s not an malinois, it`s just a dog
Admin
Administrator
Члан

« Одговор #8 послато: аНаОаВаЕаМаБаАб€ 22, 2009, 11:25:53 »

Delta slazem se sa vama. Presao sam sa BENTO K. na  BELCANDO i odusevljen sam rezultatima. Psi vise vole da jedu Belcando i znatno su dobili na masi.
Сачувана
Srdjan V
Заслужни члан

« Одговор #9 послато: аНаОаВаЕаМаБаАб€ 22, 2009, 01:25:13 »

Pa od te dve hrane šta više vole da jedu je stvar do samog psa i do toga kako ste ga vi vaspitali oko njegove ishrane. Ja sam mišljenja da je Belcando bolji od BK ali zanemarivo malo bolji.

Vaše iskustvo je takvo sa Belcandom, a recimo moja prijateljica je davala Belcando svom Cane Corse mužijaku (taj je tolko proždrljiv da bi i masnu krpu pojeo) ali ovaj nešto nije reagovao OK na njega, imao je retku stolicu, a dva meseca ga je hranila iskljuchivo sa njim. Posle je prešla, kako sam sinoc chuo od nje, na Treiner i sada joj super izgleda i reaguje joj odlichno na nju. Opet to sve zavisi donekle i od psa do psa kako ce na koju hranu da reaguje ali sam mišljenja da su na našem tržištu najbolje Belcando (sa Bewi dog - om), Bento Kronen, Mera doga, Treiner, Nutram (Kandaska hrana). Jer je isti kvalitet za svako tržište.

Ista drugarica kada je uzela tek Cane Corse ga je hranila neka 4 meseca sa Royal Canin - om, a kupovala ga je u Pet Centru, svaki put kada bi otvorila džak velichina granula i oblik bi bio drugachiji, kao i miris, a pas nije napredovao ništa posebno, tj. videla su mu se rebarca.

Ja sam mog psa hranio sa Bento Kronenom (na žalost nisam više u mogucnosti) i ovaj ju je jeo ko šašav. Imao je normalnu stolicu, vršio je dva puta dnevno nuždu, izmet je bio kompaktan i mali. Davao sam mu Maxi Regular BK. Drugarica, njegovog sina hrani sa BK takodje i kaže da mališa napreduje odlichno, dok druga prijateljica hrani njegovu cerku sa Belcandom i mala ne želi da je jede. Mada opet to je stvar kako nauchite psa oko hrane. Смешко Moj jede suv, osao hleb kao poslasticu recimo, to obožava, dok lutalice kada im bacite koricu hleba skoro da nece ni da je omirišu Смешко
Сачувана
Srdjan V
Заслужни члан

« Одговор #10 послато: аНаОаВаЕаМаБаАб€ 22, 2009, 04:31:16 »

Zaboravio sam da dam pozitivan glas i za Belcando  Зеленко odnosno pozitivan primer  Зеленко
Jedna gospodja je sa Boxer foruma svoje štence hranila Royal Canin - om (kolko se secam mislim da je u pitanju bio RC, a sad me mrzi da nadjem tachan post) i štenci su odbijali da jedu i onda je prešla na Bewi Dog i u granule bi sipala malo mlake vode i granule bi ispustile kao neki sos i mirisale su lepo štencima i rado su ih jeli i ona je bila prezadovoljna sa njima. Gospodja nema zvanichno svoju odgajivachnicu ali pari svoje kuje i dugo godina drži boksere. I odrasle pse hrani istim granulama. Odrasle sam vidjao i lepo su izgledali. Смешко
Сачувана
Srdjan V
Заслужни члан

« Одговор #11 послато: аДаЕб†аЕаМаБаАб€ 01, 2009, 05:38:51 »

Šarajuci netom naišao sam na choveka koji prodaje relativno povoljno hranu. Nisam kontaktirao dotichnog gospodina i ne znam da li su se cene hrane menjale ali evo ovde ispod cu postaviti cenovnike hrane koje je on naveo (pochetkom novembra ih je izbacio) kao i link do njega na forumu http://www.balkankinology.net/pricaonica/memberlist.php?mode=viewprofile&u=8849 pa možete proveriti koga interesuje Smiley Mislim da je dotichni gospodin iz Zrenjanina.

Цитат
Prodajem povoljno Royal Canin, Bento Kronen, Pro Plan, Trainer, Profilum i Happy Dog hranu za pse i machke. Isporuka na teritoriji cele Srbije po slede?im cenama za pošiljke:
do 3kg 180din
3-5kg 200din
5-10kg 250din
10-15kg 300din
15-20kg 350din
20-30kg 450din
Uskoro cu izbaciti cene i za posiljke vecih tezina.. Konkretna pitanja šaljite na pp.

Za AKTIVNE PSE:
TRAINER ENERGY 15kg 31%proteina 19%masti 25%mesa 3960din
TRAINER POWER FISH 15kg 32,5%proteina 23%masti 30%mesa 4780din
TRAINER TOP BREEDER POWER TOP HORSE 32,5/23 20kg 5470din
TRAINER TOP BREEDER POWER TOP 30/21 20kg 4380din
TRAINER TOP BREEDER POWER LACT 31,5/23 20kg 6120din uvezena promo pakovanja od 500g
TRAINER TOP BREEDER PERFOMANCE TOP 28/24 15kg 2900din
BENTO KRONEN PERFORM 15kg 32%proteina 22%masti 4770din
PRO PLAN PERFOMANCE 15kg 4700din
ROYAL CANIN ENERGY 4300 15kg 7060din
ROYAL CANIN ENERGY 4800 15kg 7580din
HAPPY DOG PROFI LINE 34/24 20kg 4275din
HAPPY DOG PROFI LINE 30/20 20kg 4035din
HAPPY DOG PROFI LINE 26/16 20kg 3660din
HAPPY DOG SPORT ADULT 15kg 28/16 4320din

ZA MLADE I ODRASLE PSE:
TRAINER TOP BREEDER POWER PUPPY JUNIOR M&M 4380din 20kg
TRAINER TOP BREEDER POWER M&M ADULT M&M 4115din 20kg
TRAINER TOP BREEDER PERFOMANCE BABY 29/15 2550din 15kg jos nije uvezen
TRAINER TOP BREEDER PERFOMANCE ADULT 23/14 2200din 15kg
HAPPY DOG MAXI BABY GR29 15kg 4160din
RC MAXI JUNIOR 15kg 6345din
RC MAXI ADULT 15kg 5640din
PRO PLAN Puppy original pile 15kg 4700din
BENTO KRONEN mini growth 10kg (*za pse od 1-10kg) 3390din
BENTO KRONEN medium growth 15kg (*za pse od 10-25kg) 4770din
BENTO KRONEN maxi growth 15kg (*za pse od 25-45kg) 4950din
BENTO KRONEN mega growth kg (*za pse od 45kg+) 4950din
*podela se odnosi na tezinu odraslog psa

RC LABRADOR RETRIVER JUNIOR 6630din

Happy Dog mleko za stence-PROBIOTIC razmera sa vodom 1:3 0,5kg 2025din
Happy Dog mleko za stence-PROBIOTIC razmera sa vodom 1:2 2,5kg 4170din

Purina PRO PLAN - MADE IN ITALY

PRO PLAN Puppy Original Pile 3kg 1150din
PRO PLAN Puppy Small Pile 3kg 1200din
PRO PLAN Original Pile 3kg 1100din
PRO PLAN Digestion Jagnje 3kg 1150din
PRO PLAN Light Pile 3kg 1100din
PRO PLAN Sensitiv Losos 3kg 1200din
PRO PLAN Senior Sensitiv 3kg 1200din
PRO PLAN Small Pile 3kg 1150din
PRO PLAN Small Pile 7.5kg 2600din
PRO PLAN Puppy Original Pile 15kg 4700din
PRO PLAN Puppy Robust 15kg 4700din
PRO PLAN Puppy Athletic 15kg 4700din
PRO PLAN Puppy Digestion Jagnje 15kg 4890din
PRO PLAN Puppy Sensitiv Losos 15kg 4890din
PRO PLAN Original Pile 15kg 4350din
PRO PLAN Digestion Jagnje 15kg 4700din
PRO PLAN Robust 15kg 4350din
PRO PLAN Athletic 15kg 4350din
PRO PLAN Sensitiv Losos 15kg 4890din
PRO PLAN Light Pile 15kg 4350din
PRO PLAN Perfomance 15kg 4700din
PRO PLAN Senior Sensitiv 15kg 4890din

Versele-Laga BENTO KRONEN MADE IN BELGIUM

Hrana za PSE

Super Premium

BENTO KRONEN NB Mini Growth 1kg 470din
BENTO KRONEN NB Medium Growth 1kg 475din
BENTO KRONEN NB Lamb&Rice Growth 1kg 510din
BENTO KRONEN NB Mini Regular 1kg 1kg 465din
BENTO KRONEN NB Medium Regular 1kg 435din
BENTO KRONEN NB Mini/Medium Lamb&Rice 1kg 495din

BENTO KRONEN NB Mini Growth 10kg 3330din
BENTO KRONEN NB Medium Growth 15kg 4765din
BENTO KRONEN NB Maxi Growth 15kg 4950din
BENTO KRONEN NB Mega Growth 15kg 4950din
BENTO KRONEN NB Lamb&Rice Growth 15kg 5100din

BENTO KRONEN NB Mini Regular 10kg 3100din
BENTO KRONEN NB Medium Regular 15kg 4300din
BENTO KRONEN NB Maxi Regular 15kg 4500din
BENTO KRONEN NB Mega Regular 15kg 4500din
BENTO KRONEN NB Perform 15kg 4765din
BENTO KRONEN NB Senior 15kg 4930din
BENTO KRONEN NB Light 15kg 4765din

BENTO KRONEN NB Mini/Medium Lamb&Rice 15kg 5000din
BENTO KRONEN NB Maxi Lamb&Rice 15kg 5000din
BENTO KRONEN NB Lamb&Rice Light 15kg 5000din
BENTO KRONEN NB Lamb&Rice Senior 15kg 5000din
BENTO KRONEN NB Losos&Rice 15kg 5000din

Premium

BENTO KRONEN Happy life Adult Croc(piletina12%,govedina5%) 15kg 2925din
BENTO KRONEN Happy life Multi Croc(jagnjetina4%,riba4%,pirinac) 15kg 3075din

*Mini,Medium,Maxi,Mega growth 30% mesa
Mini,Medium,Maxi,Mega regular 25%mesa
Happy Life Adult Croc 17%mesa!
Happy Life ne sadrži BHA,BHT komponente

Poslastice

BENTO KRONEN SNACK(biskviti za pse) cca 1550kom 10kg 3335din

Novafoods PREMIUM *NEW* nova pakovanja i bolji kvalitet hrane

ODRASLI PSI
OK DOG COMPLET-BEEF 3kg 380din
OK DOG COMPLET-FISH 3kg 665din
OK DOG COMPLET-LAMB 3kg 680din
OK DOG COMPLET-MINI ADULT 3kg 770din

MLADI PSI
OK DOG JUNIOR CHICK&RICE 3kg 715din

MA?KE
PREMIUM
OK CAT MIX FISH 1.5kg 380din
OK CAT SUBLIME 1.5kg 440din
OK CAT MIX BEEF 1.5kg 380din
OK CAT BONTA&BEN-INDOOR 800g 265din
OK CAT BONTA&BEN - LOW Mg 800g 265din
STANDARD
Class Preferance polo 3kg 585din
Class Preferane tono 3kg 585din

NOVA FOODS TRAINER TOP BREEDER – PROFESIONALNA ODGAJIVA?KA LINIJA MADE IN ITALY

SPECIJALNA HRANA
BABY SPECIAL BEAUTY 20kg pozvati
ADULT SPECIAL BEAUTY 20kg uskoro
SUPER PREMIUM
POWER LACT 31,5/23 20kg 6120din
POWER PUPPY&JUNIOR MINI 20kg 5695din
POWER PUPPY&JUNIOR MED&MAXI 20kg 4380din
POWER PUPPY LARGE BREED DUCK&RICE 20kg 5865din
POWER BABY RABBIT MED&MAXI 30/16 20kg 5865din
POWER ADULT MINI 20kg 5250din
POWER ADULT MEDIUM 20kg 4120din
POWER ADULT MAXI 20kg 4120din
POWER ADULT RABBIT MED&MAXI 23/13 20kg 5375din
POWER ADULT FISH MED&MAXI 23/13 20kg 5375din
POWER ADULT DUCK MED&MAXI 22/14 20kg 5375din
POWER TOP 30/21 20KG 4380din
POWER TOP HORSE 32.5/23 20kg 5470din
PREMIUM
PERFOMANCE BABY 29/15 15kg 2550din
PERFOMANCE ADULT 23/14 15kg 2200din
PERFOMANCE TOP 28/24 15kg 2870din

NOVA FOODS TRAINER PROFESSIONAL MADE IN ITALY

SUPER PREMIUM
TRAINER DAILY MEDIUM 15kg 3620din
TRAINER DAILY MAXI 15kg 3895din
TRAINER ENERGY 4kg 1225din ; 15kg 3950din
TRAINER POWER FISH 4kg 1500din ; 15kg 4780din

NOVA FOODS TRAINER NATURAL SUPER PREMIUM MADE IN ITALY

MINI (1-10kg)
TRAINER PUPPY & JUNIOR MINI 0.8kg 380din
TRAINER PUPPY & JUNIOR MINI 2kg 875din
TRAINER PUPPY & JUNIOR MINI 7.5kg 3000din
TRAINER ADULT MINI POLLO, ALOE VERA 0.8kg 350din
TRAINER ADULT MINI POLLO, ALOE VERA 2kg 830din
TRAINER ADULT MINI POLLO, ALOE VERA 7.5kg 2775din
TRAINER ADULT MINI VITELLO, GINSENG 0.8kg 350din
TRAINER ADULT MINI VITELLO, GINSENG 2kg 830din
TRAINER ADULT MINI VITELLO, GINSENG 7.5kg 2775din
TRAINER SENIOR MINI 0.8kg 380din
TRAINER SENIOR MINI 2kg 875din
TRAINER SENIOR MINI 7.5kg 3000din
TRAINER LIGHT MINI 0.8kg 380din
TRAINER LIGHT MINI 2kg 875din
TRAINER LIGHT MINI 7.5kg 3000din

MEDIUM (11-30kg)
TRAINER PUPPY & JUNIOR MEDIUM 1kg 390din
TRAINER PUPPY & JUNIOR MEDIUM 3kg 1100din
TRAINER PUPPY & JUNIOR MEDIUM 12.5kg 3700din
TRAINER ADULT MEDIUM POLLO, ALOE VERA 3kg 995din
TRAINER ADULT MEDIUM POLLO, ALOE VERA 12.5kg 3500din
TRAINER ADULT MEDIUM VITELLO, GINSENG 3kg 995din
TRAINER ADULT MEDIUM VITELLO, GINSENG 12.5kg 3500din
TRAINER SENIOR MEDIUM 3kg 1100din
TRAINER SENIOR MEDIUM 12.5kg 3700din
TRAINER LIGHT MEDIUM 3kg 1100din
TRAINER LIGHT MEDIUM 12.5kg 3700din

MAXI (30kg+)
TRAINER PUPPY MAXI 3kg 1100din
TRAINER PUPPY MAXI 12.5kg 3700din
TRAINER JUNIOR MAXI 3kg 1100din
TRAINER JUNIOR MAXI 12.5kg 3700din
TRAINER ADULT MAXI POLLO, ALOE VERA 3kg 995din
TRAINER ADULT MAXI POLLO, ALOE VERA 12.5kg 3500din
TRAINER ADULT MAXI VITTELLO, GINSENG 3kg 995din
TRAINER ADULT MAXI VITTELLO, GINSENG 12.5kg 3500din
TRAINER SENIOR MAXI 3kg 1100din
TRAINER SENIOR MAXI 12.5kg 3700din
TRAINER LIGHT MAXI 3kg 1100din
TRAINER LIGHT MAXI 12.5kg 3700din

NOVA FOODS TRAINER NATURAL KONZERVE SUPER PREMIUM MADE IN ITALY

PUPPY & JUNIOR MINI 150g 110din
ADULT MINI POLLO, RISO e ALOE VERA 150g 110din
ADULT MINI VITELLO, RISO e GINSENG 150g 110din
PUPPY & JUNIOR MEDIUM 400G 195din
ADULT MEDIUM POLLO, RISO e ALOE VERA 400g 195din
ADULT MEDIUM VITELLO, RISO e GINSENG 400g 195din
PUPPY & JUNIOR MAXI 400G 195din
ADULT MAXI POLLO, RISO e ALOE VERA 400g 195din
ADULT MAXI VITELLO, RISO e GINSENG 400g 195din
LIGHT 150g 110din
LIGHT 400g 195din
SENIOR 150g 110din
SENIOR 400g 195din

Link do strane o ovoj temi na Balkan Kinology forumu http://www.balkankinology.net/pricaonica/viewtopic.php?f=88&t=13464&hilit=Bento+Kronen+Royal+Canin
Сачувана
Srdjan V
Заслужни члан

« Одговор #12 послато: аДаЕб†аЕаМаБаАб€ 17, 2009, 06:31:21 »

Raspitujuci se po forumima za cene hrane naišao sam i na cenovnik za odgajivache. Znam da su gospoda predstavnici Belcando i Bewi Dog hrane za Srbiju, radnja se nalazi u Kruševachkoj 21. Danas sam bio i imaju i maloprodajne cene, a ovo ispod sam našao pre nekih dva sata razmenjujuci informacije sa ljudima na BK forumu. Nadam se da ce nekome koristiti Смешко

Odgajivachki cenovnik za 2009. godinu za Bewi Dog i Belcando hranu.

BEWI DOG pakovanje Cena / euro
0001 Puppy 15kg 43
0012 Junior 15kg 40
0007 Basic croc 25kg 49
0006 Basic croc 15kg 32
0004 Sport croc 25kg 58
0003 Sport croc 15kg 39
0040 H-energy 25kg 65
0024 Balance croc 15kg 30
0025 Lamb&Rice 15kg 40
0014 Puppy 4kg 15
0015 Junior 4kg 13
0005 Basic croc 4kg 11
0051 Balance croc 4kg 11
0052 Lamb&Rice 4kg 13

BELCANDO pakovanje Cena / euro
3001 Puppy 15kg 51
3025 Junior 25kg 76
3002 Junior 15kg 49
3003 Dinner 15kg 45
3004 Multi-croc 15kg 51
3005 Premium 25kg 72
3006 Premium 15kg 46
3007 High energy 15kg 50
3008 Lamb&Rice 15kg 59
3009 Senior&Light 15kg 49
3010 Finest-croc 15kg 65
3035 Finest Light 7,5kg 34

BEWI DOG KONZERVE I POSLASTICE pakovanje Cena / euro
0017 Konzerva Divljach meso 80% 1200g 2,2
0020 Konzerva Piletina meso 80% 1200g 2,2
0022 Konzerva Govedina
meso 80%

1200g 2,2
0035 Mesne rolnice - poslastica 1kg 5
0036 Mini koskice mix - poslastica 1kg 5
0050 Dental kocke - chišcenje zuba - poslastica 1kg 5

BELCANDO KONZERVE pakovanje Cena / euro
3020 Quality meat –
meso 98,8%

400g 2
3021 Jagnjetina & Pirinach - meso 93,8% 400g 2
3022 Meso sa Buragom - meso 98,8% 400g 2
3023 ?uretina & Pirinach - meso 93,8% 400g 2
3024 Meso & povrce – meso 93,8% 400g 2
Evo hrane koja stize na kucnu adresu i to odmah sutra dan! ja sam narucila i prezadovoljna sam...BELCANDO..High energy -proteini 29%..

Tel
Gordan
tel. 063 7101648

P.S. Ovo je za radnju iz Kruševachke 21 (Beograd), a kako sam shvatio jednu gospodju mislim da gospoda vrše isporuke i za celu Srbiju Smiley
Сачувана
Странице: [1]
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS! Dilber MC Theme by HarzeM