|
Andryana
|
 |
« послато: аМаАб 19, 2009, 06:18:44 » |
|
AAA psi kao i njihovi vodici su pratili veoma ostru obuku (etologija, psihologija, dresura i test pasa...). Psi i vodici koji prodju uspesno obuku i test idu u Staracke domove, skole, bolnice...starcima i bolesnicima kontakt sa psom vraca osmeh, daje zelju za pokret, za davno izgubljenu rec ili pamcenje...deci pomaze da shvate zivotinju, postuju je i naravno zive sa njom u harmoniji. U kratko kako se sve odvija; slike govore umesto reci... http://www.bezoom.tv/prototypes/video.asp?CustomerNumber=70002734
|
|
|
|
|
Сачувана
|
Andryana, Dounya, Kaya & Goliatt
|
|
|
zeenmc
Члан

Поруке: 57
|
 |
« Одговор #1 послато: аМаАб 19, 2009, 08:09:28 » |
|
Ne znam zbog cega, ali ova malinoa iz clipa me prosto potseca na tebe ;-)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Jelena
|
 |
« Одговор #2 послато: аМаАб 20, 2009, 06:24:10 » |
|
Divno Andrijana, ponosni smo na tebe!!! Ko je organizator i pokrovitelj ovakvog rada sa psima, to je bas jednostavan nacina da se ulepsa dan ovim ljudima. Ko testira i obucava pse i ljude? Sta se testira?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Andryana
|
 |
« Одговор #3 послато: аМаАб 20, 2009, 11:58:18 » |
|
Postoje dve asocijacije, jedna sa valonske, druga sa flamanske strane koje se bave obukom i testiranjem.
Kod pasa se testira poslusnost, izdrzljivost na stres, tolerancija, socijalnost...
Vodic prvo uci da upoznaje svog psa, da cita non-verbalno ponasanje i interpretira stav (kroz evoluciju i etologiju), i velike linije veterine (morfologija, bolesti, genetika, prva pomoc). Zatim uci o raznim bolestima i problemima, upoznaje razne grupe sa kojima ce jednog dana biti u kontaktu (decu i pedo-psihologiju, bolesne (autisticne osobe vecinom)/hendikepirane i psihijatriju/patologije, starije osobe i gerontologiju). Radi se na vodjenju tih grupa (kako se postaviti prema raznim grupama). Staz traje 5 nedelja.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
Andryana, Dounya, Kaya & Goliatt
|
|
|
|
Milos_bg
|
 |
« Одговор #4 послато: аМаАб 21, 2009, 03:41:36 » |
|
Ne znam da li ovo kod nas neko radi ali bi ka ovome trebali da tezimo. Stvarno odlicna stvar. Mislim da ne idemo iz obdanista u srednju skolu polako za sve ima vremena 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Andryana